Mindfulness is een wetenschappelijk onderbouwde aandachtstraining die je beter leert omgaan met stress, slapeloosheid, piekeren, depressie, burn-out, pijn, … en zorgt voor een toename van algemeen welzijn en eigenwaarde.

Mindfulness biedt een aanbod voor het trainen van bewuste aandacht volgens de principes van mindfulness, gebaseerd op elementen uit de Mindfulness Based Stress Reduction (MBSR) en Mindfulness Based Cognitive Therapy (MBCT) programma’s.

Mindfulness is een wetenschappelijk onderbouwde groepstraining volgens een vast protocol, gebaseerd op westerse wetenschappelijke kennis uit de medische biologie en psychologie, en vaardigheden als meditatie.

Via lichaamsgerichte oefeningen leren deelnemers de aandacht vestigen in het hier-en-nu met een vriendelijke en open houding voor zichzelf en hun ervaring.

Als we met onprettige gebeurtenissen, gevoelens of gedachten geconfronteerd worden, hebben we vaak de neiging om ervan weg te kijken, ze te onderdrukken. Op andere momenten merken we dat dat wegduwen niet meer lukt of veel energie vergt hetgeen ten koste gaat van onze levenskwaliteit.

In Mindfulness leren we stilstaan en kijken met een milde, open aandacht naar onze ervaringen. We krijgen opnieuw voeling met wie we zijn en waar onze grenzen liggen. We ontdekken hoe we op moeilijke momenten dichtbij onszelf kunnen blijven en bewuste keuzes kunnen maken.

Deze aanpak en attitude geeft een duidelijke verbetering van de levenskwaliteit bij klachten als stress, angst, piekeren, sombere gedachten of chronische pijn.
Ook deelnemers zonder specifieke klachten rapporteren positieve veranderingen in het omgaan met de ups en downs van het leven.

Kostprijs training (pakket):

8 individuele sessies van 1u: € 400/ pp
8 duo sessies van 1u30: € 350/ pp
8 groepssessies van 2u45: € 330/ pp

Onderhoudssessie in groep van maximum 5 personen: € 10/ pp

Inbegrepen in de kostprijs: intakegesprek, een (digitale) syllabus en audio-materiaal.